Η ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΛΙΣΑ!

Κάντε κλικ για να δείτε το Βίντεο για την άνευ προηγουμένου ανακάλυψη του Λιονάρντο περί της Ανατομίας μας. Ο τρόπος δηλαδή που κωδικοποίησε τη Μόνα Λίσα. Ο κύριος λόγος που είμαστε μαγεμένοι από τη Μόνα Λίσα. Διότι, τίποτα δεν είναι τυχαίο. []

Η ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΛΙΣΑ

Ο πίνακας του Λιονάρντο ντα Βίντσι "Ιωάννης Βαπτιστής" είναι επίσης μοιρασμένος στα δύο μισά πρόσωπα του Λιονάρντο και του Σαλάι, και ακόμα καθαρότερα απ'ότι στη Μόνα Λίσα!. [Click για να αγοράσετε το ιστορικό μυθιστόρημα εποχής "Η Αποκάλυψη της Μόνα Λί-Σα" από την Πρωτοπορεία.]

Η ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΛΙΣΑ

[[ΒΙΝΤΕΟ-2019] Όπως στη Mona Li-Sa και στον Ιωάννη Βαπτιστή, είμαστε και εμείς μοιρασμένοι σε δύο διαφορετικές πλευρές, όπου παρότι ταιριάζουν μεταξύ τους, η κάθε μία θα μπορούσε να ανήκει σε διαφορετικό άνθρωπο! Όπως φαίνεται και στο πρόσωπο του Κένεντι. Εάν κάποιος μας έδειχνε το αριστερό μισό του πρόσωπο, δεν νομίζω πως κάποιος θα τον αναγνώριζε. Τόσο διαφορετικά είναι οι έτερον ήμισυ πλευρές μας μεταξύ τους! Click tγια να αγοράσετε το ιστορικό μυθιστόρημα εποχής "Η Αποκάλυψη της Μόνα Λί-Σα" από την Πολιτεία. ]

 

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΛΙΣΑ

"Η κωμικοτραγική Οδύσσεια της επισημοποίησης της Αποκωδικοποίησης της Μόνα Λίσα είναι το να είσαι μία ανάσα μακριά από το να μεταφερθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά αυτή η ανάσα να παραμένει μια ανάσα μακριά. Εάν αυτό δεν είναι κωμικοτραγικό, τότε τι είναι;...;"

Click to watchΟΤΑΝ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
του 2012 αποκωδικοποίησα την ταυτότητα της Μόνα Λίσα, χάρη στη μικρή μου φωνή που μου είπε να «χωρίσω τον πίνακα στα δύο», η πρώτη μου σκέψη ήταν να πάρω τηλέφωνο τον διευθυντή του Λούβρου και να του το πω, ώστε να μην έχει ο κόσμος αγωνία πια. Μετά όμως ήρθαν οι θεωρίες συνομωσίας μέσα μου, λέγοντας μου πως θα ανακοινώσουν την ταυτότητα της Μόνα Λίσα χωρίς να με αναφέρουν καν και άντε μετά να βρω το δίκιο μου. Οπότε και δεν τον πήρα τηλέφωνο. Τις επόμενες μέρες αναζήτησα επιβεβαίωση της θεωρίας μου από τους φίλους μου, διότι δεν χρειάζεται να είσαι «ειδικός» για να την καταλάβεις. Οι δέκα φίλοι που τους το είπα, όλοι συμφώνησαν πως σίγουρα είναι σωστή, και μάλιστα προσέθεσαν πως ούτε σε 1.000 χρόνια δεν θα το βρίσκαμε τόσο καλά κρυμμένο που ήταν.

  Τότε, δεν είχα βρει ακόμα την απίστευτη γνώση που επίσης έκρυβε, αλλά το πιο αστείο είναι πως ήμουν σίγουρος πως εάν ένας και μόνο φίλος μου μεταφέρει την αποκωδικοποίηση της, τότε θα μεταφερθεί η αποκάλυψη της ταυτότητας της σε ολόκληρο τον πλανήτη σε χρόνο ρεκόρ, καθώς υπάρχει τόσο μεγάλο παγκόσμιο ενδιαφέρον για το αίνιγμα της Μόνα Λίσα. Τι λένε πως όταν εμείς κάνουμε πλάνα, ο Θεός τρελένεται στα γέλια; Αυτό ακριβώς! Συνεχίστε να διαβάζετε και θα λυθείτε κι εσείς στα γέλια! Το Κάρμα λειτουργεί με πολύ μυστηριώδεις τρόπους.

Mona Lisa Code here?  Οπότε και ξόρκισα τους φίλους μου μην και τους ξεφύγει κουβέντα, διότι, τότε θα χάσω σίγουρα κάθε πνευματικό μου δικαίωμα, και είναι κρίμα να μην αναγνωριστώ για την αποκωδικοποίηση ενός από των πλέον δημοφιλέστερων αινιγμάτων της εποχής μας. Χαρακτηριστικά, έκρυψα ως και μέσα στο σπίτι μου κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον στο να βρει την αποκωδικοποίηση μου της Μόνα Λίσα. Τα θυμάμαι και γελάω μόνος μου.

  Μετά την ταυτοποίηση της Μόνα Λίσα ήμουν σίγουρος πως δεν ήταν μόνο αυτό η αποκωδικοποίηση της, και πως έκρυβε πίσω της μια πολύ σημαντική γνώση. Το μοναδικό στοιχείο που είχα ήταν πως με το που πρωτοαναρωτήθηκα για το "Τι σηματοδοτούν τα δύο μισά τους πρόσωπα;" αμέσως μετά που ταυτοποίησα τη Μόνα Λίσα, μια φωνή μέσα μου απάντησε λέγοντας: «Δύο Φύσεις». Ένα στοιχείο που δεν μοιράστηκα με κανέναν, καθώς δεν ήθελα να χάσω το προβάδισμα μου.

  Για έξι μήνες διάβαζα τα χειρόγραφα του Λιονάρντο ντα Βίντσι αναζητώντας στα τυφλά εκείνη τη σημαντική γνώση, Το εξώφυλο του Βασάρι για τον Λιονάρντο και όχι τον Λεονάρντο.καθώς και δεν ήξερα από πού να το πιάσω, αλλά και τι σημαίνει «Δύο Φύσεις». Τότε, ξαφνικά, σκέφτηκα πως αποκλείεται ο Λιονάρντο να μοίρασε το πρόσωπο τους στα δύο στην τύχη. Έγραφε συνεχώς στα χειρόγραφά του πως ήταν καλλιτέχνης κι επιστήμονας και πως ό,τι έκανε αφορούσε τη λειτουργία της Φύσης. Οπότε, μήπως οι Δύο Φύσεις και τα δύο μισά πρόσωπα είναι παρατήρηση του Λιονάρντο στα πρόσωπα μας, και άρα σηματοδοτεί πως ΟΛΟΙ μας έχουμε δύο μισά, τελείως διαφορετικά πρόσωπα, που θα μπορούσαν να ανήκουν σε δύο τελείως διαφορετικούς ανθρώπους, όπως στη Μόνα Λίσα, στον Ιωάννη τον Βαπτιστή και στον Κοσμοκράτορα Σωτήρα;...;
(Στα δεξιά είναι το εξώφυλλο του σημαντικότερου ιστορικού της Αναγέννησης, του Βασάρι, (ε. 1550) που τον αποκαλεί Λιονάρντο, και όχι Λεονάρντο)


  Ένα δευτερόλεπτο μετά ήμουν 100% σίγουρος πως όλοι μας έχουμε δύο μισά πρόσωπα, χωρίς καν να χρειαστεί να συγκρίνω τα δύο μισά μου πρόσωπα. Τόσο σίγουρος. Με τη νέα αυτή γνώση ανέβηκα στο επόμενο επίπεδο και άρχισα να σκέφτομαι το: «Τι σημαίνει να έχουμε όλοι δύο μισά πρόσωπα;» Όπως κάποιος μπορεί εύκολα να φανταστεί είχα σπάσει το κεφάλι μου με αυτή την απίστευτη νέα γνώση, γνωρίζοντας πως είμαι μπροστά σε κάτι που μπορεί να αποτελεί μια τεράστια νέα γνώση, εφάμιλλη της παγκόσμιας φήμης της Μόνα Λίσα. Τότε, αποφασίζω να μην το μοιραστώ με κανέναν, μην και «βγει έξω», διότι μετά μπορεί να χάσω κάθε πνευματικό μου δικαίωμα. Οι στιγμές που ο Παντογνώστης Θεός γελάει με την καρδιά του.

Click to watch  Διότι, την αμέσως επόμενη μέρα συναντήθηκα με έναν γνωστό μου όπου είχε μόλις βάψει τα μισά μαλλιά του ξανθά. Τον ρωτάω γιατί, και μου απαντάει: «Είναι οι Δύο Φύσεις μου! Η αρσενική και η θηλυκή!» (!!!)

  Όπως κάποιος επίσης φαντάζεται, καθώς δεν είχα πει σε κανέναν για τις «Δύο Φύσεις», δεν είχα ποτέ άλλη στιγμή που να άνοιξα το στόμα μου τόσο πολύ και για τόσο πολύ χρόνο. Ψάρωσα τόσο που ξεφούρνισα το μεγαλύτερο μου μυστικό σε δευτερόλεπτα: «Δεν είσαι αρσενικό και θηλυκό, είσαι δύο άντρες. Δες ας πούμε μια φωτογραφία σου, χώρισε το πρόσωπο σου στη μέση, και θα δεις πως είσαι δύο μισοί, διαφορετικοί άντρες .»

  Είναι αλήθεια πως τότε ήταν η πρώτη φορά που τέσταρα τη θεωρία μου, όντας σίγουρος πως ούτε καν χρειάζεται. Ο κάτι σαν φίλος μου επίσης ψάρωσε όσο δεν έχω ξαναδεί κανέναν να ψαρώνει. Εκεί που ήταν θρονιασμένος και φουσκωμένος με περηφάνια για την εμπεριστατωμένη θεωρία πίσω από το χρώμα των μαλλιών του, παραλίγο να πέσει από την πολυθρόνα του και κοκκίνησε ολόκληρος. Μετά που του εξήγησα τα παραπάνω άλλες τρεις φορές για να καταλάβει τι εννοώ, τον πήρα μια φωτογραφία και αμέσως μετά είδε τα δύο τελείως διαφορετικά μισά του πρόσωπα, και αναρωτήθηκε «Τι σημαίνει αυτό;» «Ιδέα δεν έχω», του λέω, «Χθες το ανακάλυψα». Κι εκεί που είχα αποφασίσει να μην το μοιραστώ με κανέναν έως ότου καταλάβω τι σημαίνει και το εκδώσω σε βιβλίο, ορίστε το σύμπαν να γελάει μαζί μου. Όχι μόνο το είπα μετά από μόλις μια μέρα, αλλά το είπα και στον πιο αναξιόπιστο άνθρωπο που έχω γνωρίσει στη ζωή μου...


  
Το συμπαντικό ανέκδοτο είναι πως εκείνο το βράδυ, λίγο αργότερα, δέσανε όλες μου οι σκέψεις για τις Δύο Φύσεις, και μεταπήδησα στην εκπληκτική Νιρβάνα της αιώνιας εσωτερικής ειρήνης, αφού πρώτα τηλεμεταφέρθηκα νοητικά στο μέσο του Κόσμος, να παρατηρώ τον κόσμο από μακριά! Ανοίγοντας μου το Τρίτο και Κοσμικό Μάτι, για πάντα. Το πώς να ανοίξει και το δικό σας Τρίτο Μάτι επεξηγείται πλήρως στο μυθιστόρημα, και πιστέψτε με, είναι μια συγκλονιστική διαδικασία και ιστορία, όπου γίνεσαι ένα με το Σύμπαν! Αντίστοιχα απίστευτο είναι και το Μήνυμα που μου δόθηκε τότε για να το μεταφέρω στον κόσμο μας. Το μυστικό για να ηρεμήσουμε μεταξύ μας και ταυτόχρονα να εξελιχτούμε ως είδος.
(Μπορειίτε εδώ να δείτε το βίντεο της Αποκάλυψης του Μηνύματος. Η από κάτω φωτογραφία είναι από τη στιγμή της Νιρβάνας, λίγο μετά το Μήνυμα.)

  Για περισσότερες κωμικές ανάσες, επειδή ήδη του είπα για τα δύο μισά μας πρόσωπα, αποφάσισα να είναι εκείνος που θα συζητάγαμε ό,τι καταλάβαινα για τις Δύο Φύσεις, καθώς ήμουν βέβαιος πως ήταν σημάδι του Σύμπαντος το να μου πει πρώτος για τις Δύο Φύσεις. Τον ορκίζω να μην πει κουβέντα για ό,τι του λέω, διότι μετά το βιβλίο μου θα πάει χαμένο. Δύο χρόνια μετά που του τα έλεγα όλα, έμαθα πως όχι απλά τα έλεγε στους φίλους τους, αλλά και δεν κρατούσε λεπτομέρεια που να μην τους έλεγε, αλλά και έλεγε πως ήταν οι σκέψεις του! Όταν λέμε για «σημάδι του Σύμπαντος»... Το αστείο είναι πως ούτε αυτό είχε τελικά σημασία.


  Ξεχνάμε τον ό,τι πιο αντίθετο από φίλο και τα σημάδια του Σύμπαντος που πλέον δεν πολυπιστεύω, και μαθαίνοντας από τα σφάλματά μου περνάω τα επόμενα 4 χρόνια να μοιράζομαι κάθε μου σκέψη επί του θέματος μόνο με τον εαυτό μου.Όπως κάποιος γνωρίζει αυτό σημαίνει πως το κεφάλι μου είχε βαρύνει αρκετά. Τόσο που δεν μπορούσα και να εργάζομαι και να γράφω, οπότε αποχώρησα από την εργασία μου, ως Σύμβουλος του Μέγκα στις Ελληνικές Σειρές για 8 χρόνια, και αφοσιώθηκα στο να μελετήσω 4.500 χειρόγραφα του Ντα Βίντσι, μαζί και με τις 20 σχετικές τους επιστήμες, βρίσκοντας αμέτρητες αποδείξεις που στηρίζουν τη θεωρία μου, έτσι ώστε να καταλήξω όσο πιο αξιόπιστα γίνεται στα τελικά συμπεράσματά μου, και να τα απλοποιήσω όσο μπορώ, εκδίδοντας τα ως ιστορικό μυθιστόρημα εποχής, ώστε να είναι κατανοητά απ'όλους και ταυτόχρονα να είναι ισάξιο της πανγήινης φήμης της Μόνα Λίσα. Click to watchΕυφυές, προσιτό και καλλιτεχνικό με 350 επεξηγημένα έργα τέχνης ως μέρος της πλοκής του, όπως ακριβώς θα ήθελε και ο Ντα Βίντσι για το βιβλίο που επιτέλους τον αποκωδικοποιεί. Όπως κι έκανα, γράφοντας και σβήνοντας για 5 χρόνια και 12 ώρες την ημέρα, και χωρίς να τα μοιράζομαι με κανέναν, μην και βγουν τα νέα μου απίστευτα μυστικά έξω... Ακόμα γελάω. Εννοώ πως, παρότι δεν γνώριζα εάν το βιβλίο μου θα σημειώσει επιτυχία και όλα, ήμουν βέβαιος πως η αποκωδικοποίηση της θα κυκλοφορήσει από στόμα σε στόμα σε χρόνο ρεκόρ, διότι είναι και σωστή και αυταπόδεικτη και αρκεί η παρατήρηση σου, ακόμα κι εάν δεν έχεις ξανακούσει για τον Ντα Βίντσι. Ακόμα γελάει το Σύμπαν με τα πλάνα μου. Είναι σαν να το βλέπω να κυλιέται στο πάτωμα.

Click to watch  Εξίμισι χρόνια μετά που ταυτοποίησα τη Μόνα Λίσα εξέδωσα επιτέλους την «Αποκάλυψη της Μόνα Λί-σα» τον Οκτώβριο του 2018 ως ιστορικό μυθιστόρημα, μαζί με τις πρωτοφανείς γνώσεις που έκρυβε. Στο βιβλίο, οι ήρωες του τις ανακαλύπτουν, και φτάνουν μέχρι και τη Φώτιση, με το άνοιγμα του Τρίτου τους Ματιού. Τόσο μακριά πάει η γνώση της. Στην Παρουσίαση του βιβλίου και της Αποκωδικοποίησης της Μόνα Λίσα, τώρα, ήμουν σίγουρος πως θα ξεκινούσε το επόμενο ντόμινο της ζωής μου, το επόμενο επίπεδο της ζωής μου. Και δεν ήμουν μόνο εγώ σίγουρος, όλοι όσοι τους είχα πει το αρχικό μυστικό ήταν. Είχαμε καλέσει τον Τύπο, είχαμε βάλει και διαφήμιση στο Facebook, και όντως είχαν ανταποκριθεί 200 άτομα που δεν γνώριζα. Ένιωθα πως πλέον «δεν υπάρχει επιστροφή».

  Στην Παρουσίαση δεν ήρθαν ούτε σχετικοί δημοσιογράφοι, ούτε άγνωστοι μου. Μάζεψα όμως όλη την ενέργεια που κρατούσα εδώ και εξίμισι χρόνια και έκανα την παρουσίαση όπως την είχα ονειρευτεί, φιλμογραφόντας την κιόλας. Το πρώτο ευχάριστο γεγονός ήταν πως όλοι συμφώνησαν πως αυτή είναι η Αποκωδικοποίηση της Μόνα Λίσα, διότι είναι αυταπόδεικτη και με 18 αποδείξεις.
[Από κάτω είναι το δωρεάν βίντεο της Αποκωδικοποίησης της Μόνα Λίσα στα Ελληνικά, με 18 αποδείξεις.]


  
Είχα κιόλας οργανώσει το να προλάβω να ανακοινώσω την Αποκωδικοποίηση και στο Ίντερνετ πρώτος, όντας σίγουρος πως οι παρευρισκόμενοι θα θέλουν να την ποστάρουν πρώτοι, καθώς είναι ένα τόσο δημοφιλές αίνιγμα που μόλις λύθηκε. Ήθελα κιόλας να τους πω να μην το κάνουν, αλλά θεώρησα πως είναι λιγάκι υπερβολικό. «Κανείς δεν το πόσταρε», λέει γελώντας το Σύμπαν. Μετά, ήμουν σίγουρος πως από τη στιγμή που ανέβασα την αποκωδικοποίηση στο Ίντερνετ στα Αγγλικά και στα Ελληνικά, αμέσως θα φτάσει στα κατάλληλα αφτιά και σύντομα θα γίνει παγκόσμια γνώση. Καθώς, η αλήθεια είναι κάτι που κανείς δεν αμφισβητεί. «Δεν έφτασε όμως», λέει χασκογελώντας το Σύμπαν.

  Μετά, την έστειλα σε όλες τις γνωστές αγγλόφωνες εφημερίδες του εξωτερικού, σε δημοσιογράφους τους που είχαν ήδη γράψει άρθρα για τον Ντα Βίντσι, και σε πολύ γνωστούς ξένους συγγραφείς που είχαν επίσης γράψει για τον Ντα Βίντσι, θεωρώντας πως θα έχουν και το μυαλό και τις γνωριμίες για να καταλάβουν κι επιβεβαιώσουν πόσο αυταπόδεικτη είναι η αποκωδικοποίηση. Γνωρίζω πως αρκεί ένας από τους ειδησεογραφικούς κολοσσούς να το "τυπώσει", και μετά, όπως πάντα, όλα τα άλλα ειδησεογραφικά κανάλια θα ακολουθήσουν. Δεν έλαβα όμως καμιά απάντηση. Ένας Θεός γνωρίζει πόσα email λαμβάνουν, και ποιο πιτσιρίκι θα έχουν τοποθετήσει σε μια τόσο ευαίσθητη θέση;

Click to watch  Μετά, την έστειλα στις ελληνικές εφημερίδες και σε κάποιους συγκεκριμένους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους. Καμία απάντηση. Τότε, κατάλαβα πως μάλλον όλοι τους περιμένουν τους «ειδικούς» να τους πουν πως ισχύει. Εάν δεν το έχει πει «ειδικός», τότε μάλλον ούτε το πορτοκάλι με το μήλο δεν μπορούν να ξεχωρίσουν. Ένας ερευνητής δημοσιογράφος να καταλάβει ό,τι κατάλαβαν όλοι όσοι βρισκόντουσαν στην Παρουσίαση και να βοηθήσει στο να βρούμε τους ειδικούς ώστε να την επισημοποιήσουμε, όντας πολύ ενεργό μέρος μιας τόσο σημαντικής κι ιστορικής αποκάλυψης; Όχι, ούτε ένας ακόμα. Μάλλον ο Τσίπρας θα είχε κάτσει στραβά στην καρέκλα του, οπότε και δεν υπήρχε χώρος για άλλες έρευνες. Μετά, αναζητήσαμε οικογενειακούς «γνωστούς», αλλά δεν έχουμε κανέναν σχετικό. Επίσης, δεν υπάρχει Έλληνας καθηγητής που να εξειδικεύεται στον Ντα Βίντσι.

  Το δεύτερο ευχάριστο γεγονός ήταν πως δύο μήνες μετά η θεωρία μου ήταν στα πρώτα αποτελέσματα σε όλες τις γνωστές μηχανές αναζήτησης (Google, Amazon, Bing, Sougou), προσελκύοντας 160 μοναδικούς επισκέπτες την ημέρα. Έλεγα πως, δεν μπορεί, σε κάποιον ειδικό θα φτάσει όλο αυτό που θα θέλει να βοηθήσει στην αναγνώριση της αποκωδικοποίησης της Μόνα Λίσα. 6.500 επισκέπτες μετά, ούτε ένας. Ακόμα.

  Μετά, μόνταρα και δημοσιοποίησα το βίντεο της Αποκωδικοποίησης της Μόνα Λίσα στο Vimeo και στο YouTube στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, με τις ίδιες ελπίδες, μήπως το βίντεο είναι πιο άμεσος και γρήγορος τρόπος μετάδοσης της είδησης. Επίσης, έφτιαξα κι ένα τρέιλερ 86 δευτερολέπτων για εκείνους που δεν έχουν χρόνο. Παρότι και το YouTube τα τοποθέτησε στις πρώτες του θέσεις, και κανείς δεν αμφισβήτησε την αποκωδικοποίηση μου, κάτι πάρα πολύ σπάνιο για την κουλτούρα του YouTube, πόσο μάλλον όταν κάνω τόσο μεγάλες δηλώσεις, 7.500 προβολές μετά, κανείς ειδικός δεν επικοινώνησε μαζί μου. Ακόμα. Δεν θα έπρεπε η αληθινή αποκωδικοποίηση της Μόνα Λίσα να γίνει viral, καθώς αποκωδικοποιεί χωρίς καμία αμφιβολία τον πιο διάσημο μας πίνακα μας, από τον πιο διάσημο καλλιτέχνη κι επιστήμονα μας;...; Όπως όμως είπα πριν, το κάρμα λειτουργεί με πολύ μυστήριους τρόπους, και αυτή είναι μια αστεία ιστορία.
(Στα αριστερά είναι το πιο όμορφο αυτοπορτραίτο του Ντα Βίντσι, στον "Ιωάννη Βαπτιστή".)


  Μετά, επικοινώνησα με τον πιο γνωστό διεθνώς, ειδικό για τον Ντα Βίντσι, αλλά μου είπε πως δεν ασχολείται πλέον με θεωρίες αποκωδικοποίησης. Είναι σίγουρος πως δεν υπάρχουν κωδικοί σε πίνακες της Αναγέννησης... Πολύ σεβαστό, αλλά πως θα τα καταφέρει να το επισημοποιήσει εκείνος που έχει όντως αποκωδικοποιήσει τη Μόνα Λίσα, εάν ο πλέον ειδικός αρνείται να τη διαβάσει;...; Ασχολείται με τον Ντα Βίντσι για 40 χρόνια και όλα, είναι είκοσι λεπτά μακριά από το να διαβάσει επιτέλους την αποκωδικοποίηση του, και τελικά... δεν τα ξοδεύει... Δεν είναι πολύ κρίμα;

  Μετά, βρήκα όλο το θάρρος του κόσμου και την έστειλα σε μια επιστημονική κοινότητα, απαρτισμένη από καθηγητές διαφόρων διεθνών κορυφαίων πανεπιστημίων, με εξειδίκευση και στον Ντα Βίντσι. Μου απάντησε ευγενέστατα ένας τους πως δεν ασχολείται πλέον με τον Ντα Βίντσι. Μέσα μου από τη μία τον ευχαριστούσα που μου απάντησε, δεν είχε καμία υποχρέωση, κι από την άλλη σκεφτόμουν, «Ε! Βέβαια! Γιατί να νοιάζεται για την αποκωδικοποίηση του Ντα Βίντσι κάποιος που έχει γράψει βιβλία για τον Ντα Βίντσι;» Μόνο εμένα δεν μου βγάζει νόημα όλο το παραπάνω;...;

  Μετά, την έστειλα στο πιο γνωστό και πιο αξιόπιστο επιστημονικό περιοδικό, σκεπτόμενος πως τουλάχιστον θα τη διαβάσουν, για να μου απαντήσουν πως δεν είναι «το είδος» τους. Ε, βέβαια! Η αποκωδικοποίηση ενός από τους μεγαλύτερους επιστήμονες του είδους μας, γιατί να είναι το είδος τους; Τι σημασία μπορεί να έχει που αποκαλύπτει έναν νέο απίστευτο Φυσικό Νόμο που επηρεάζει όλες μας τις επιστήμες; Είναι αυτό «επιστημονικό»; Εφόσον το άρθρο μου δεν έχει πρωτότυπα πειράματα, διότι όλα τα απαιτούμενα πειράματα τα έχουμε ήδη πραγματοποιήσει, πώς να τους ταιριάξει μία από τις σημαντικότερες επιστημονικές μας ανακαλύψεις, που είναι ταυτόχρονα και ο κωδικός του Ντα Βίντσι;

  Οπότε, μέχρι στιγμής, έχω καταλάβει πως εάν δεν έχεις το αντίστοιχο διδακτορικό δεν μπορείς να επισημοποιήσεις την αυταπόδεικτη αποκωδικοποίηση σου, διότι οι ειδικοί διαβάζουν email μόνο άλλων καθηγητών ή φοιτητών τους ή γνωστών τους. Και εάν δεν έχεις τις γνωριμίες ή τους ειδικούς με το μέρος σου, τα μίντια δεν σε παίρνουν στα σοβαρά... Καλό παράδοξο, ε;

  Η Οδύσσεια της επισημοποίησης της Αποκωδικοποίησης της Μόνα Λίσα είναι το να είσαι μία ανάσα μακριά από το να μεταφερθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά αυτή η ανάσα να παραμένει χρόνια μετά μια ανάσα μακριά. Εάν αυτό δεν είναι κωμικοτραγικό, τότε τι είναι;...; Να έχεις καταφέρει να Αποκωδικοποιήσεις τη Μόνα Λίσα μετά από 500 χρόνια αγωνίας, και να μην βρίσκεις τον τρόπο να τη μεταφέρεις σε όλους όσους ενδιαφέρονται και δεν γνωρίζουν πως έχει ήδη αποκωδικοποιηθεί, και πως τα νέα που μας έκρυβε είναι όντως απίστευτα!
(Δεξιά είναι η προτομή του Ομήρου, συγγραφέα της "Οδύσσειας", από τον 6ο αιώνα π.Χ.)

  Τώρα, αναζητώ υποτροφίες για σχετικό διδακτορικό μήπως έτσι μπω κι εγώ στην κατηγορία των «ειδικών», ώστε να επισημοποιήσω την αυταπόδεικτη θεωρία μου. Είναι λίγο ακραίο, δεν νομίζετε;...; Το μεγάλο κοσμικό ανέκδοτο συνεχίζεται με το να βρω το συγκεκριμένο διδακτορικό που σχετίζεται απόλυτα με τη θεωρία μου, διότι η αποκωδικοποίηση είναι ο συνδυασμός: Τέχνης, Ιστορίας, Ανατομίας, Ψυχολογίας, Γενετικής, Βιολογίας, Νευρολογίας, Μάρκετινγκ και Τεχνητής Νοημοσύνης. «Καλή διασκέδαση Φίλιππε!», λέει το Σύμπαν μεταξύ αστείου και σοβαρού, μισό χαμογελαστό, μισό σοβαρό, όπως ακριβώς και το χαμόγελο της Μόνα Λίσα.

  Μετά από 9 μήνες που έχω εκδώσει την αποκωδικοποίηση του Ντα Βίντσι τόσο σε βιβλίο όσο και στο Facebook, στο YouTube, στο Vimeo, στο Twitter και στο Quora (για να μη με πει κανείς σνόμπ), καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι τόσο μεγάλο το εγχείρημα, όπου χωρίς «χείρα βοηθείας» μπορεί η ιστορική αποκωδικοποίηση της Μόνα Λίσα να μην πάει όσο μακριά της αξίζει, και να παραμένουμε με την απορία, όταν η απορία έχει ήδη λυθεί. Οι μηχανές αναζήτησης σίγουρα βοηθούν φέρνοντας 250 νέους επισκέπτες κάθε μέρα, αλλά απ’ότι φαίνεται οι 15.500 τους δεν αρκούν. Μέχρι στιγμής.

  Αναζητώ λοιπόν εκείνον τον ήρωα ή την ηρωίδα που έχει τον χρόνο να διαβάσει την Αποκωδικοποίηση (pdf), και είτε είναι ειδικός στον Ντα Βίντσι ή στα επιστημονικά πεδία που σχετίζονται με την αποκωδικοποίηση της Μόνα Λίσα ή γνωρίζει κάποιον που είναι, και να συνεργαστούμε ώστε να επισημοποιηθεί η αποκωδικοποίηση της Μόνα Λίσα και να την ανακοινώσουμε παρέα και αξιόπιστα στον κόσμο. Μπορεί το Σύμπαν να θέλει η Αποκάλυψη της Αποκωδικοποίηση της Μόνα Λίσα να είναι έργο πολλών. Είναι σίγουρα πάντως, τόσο κρίμα να παραμένει κρυφή. Τα νέα είναι απίστευτα σημαντικά για την καθημερινή μας ισορροπία και τις επιστήμες μας: «Επιτέλους, η Μόνα Λίσα αποκωδικοποιήθηκε! Πίσω της κρύβει τον νέο Φυσικό Νόμο πως όλοι μας είμαστε δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι σε ένα σώμα. Τα επιστημονικά μας δεδομένα μόλις άλλαξαν.» Μπορείτε να δείτε τα δύο τελείως διαφορετικά μισά σας πρόσωπα στον καθρέπτη σας!

Για συνεργασία, ιδέες, επικοινωνία ή σχόλια: contact(at)filippos(dot)com


---Φίλιππος Μαρινάκης
*Θα βρείτε το μυθιστόρημα [με 16 έγχρωμες σελίδες] σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας [Ιανός, Πολιτεία, Πρωτοπορία], και στα ηλεκτρονικά μαγαζιά τους, όπως και από τις Εκδόσεις Οσελότος εδώ. Έγχρωμο σε ανταγωνιστική τιμή και ποιότητα θα το βρείτε στην Blurb εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΛΙΣΑREAD: "mona lisa CODE decoded" (PDF)ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

 

  

 

Η ΜΟΝΑ ΛΙΣΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ!
-19 ΝΕΕΣ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

  "Επιτέλους, η Μόνα Λίσα αποκωδικοποιήθηκε! Πίσω της κρύβει τον νέο απίστευτο Φυσικό Νόμο, πως: Όλοι μας είμαστε δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι σε ένα σώμα. Τα επιστημονικά μας δεδομένα μόλις άλλαξαν."

  ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ! ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΕΠΟΧΗΣ, ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΛΙΣΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ, με 19 αποδείξεις. Από κάτω είναι ΟΛΟΚΛΗΡΟ και ΔΩΡΕΑΝ, το Βίντεο της Αποκάλυψης κι Αποκωδικοποίησης της Μόνα Λίσα, στα Ελληνικά:

  Στο website θα βρείτε πρώτα τα συμπεράσματα της Αποκάλυψης της Μόνα Λίσα, και αμέσως μετά τη βήμα βήμα Αποκάλυψη & Αποκωδικοποίηση της επικής Μόνα Λίσα, που τόσο αξίζει την προσοχή μας, τελείως δωρεάν, καθώς αποτελούν την αρχή του επικού ταξιδιού που διαδραματίζεται στο ιστορικό μυθιστόρημα εποχής: "Η Αποκάλυψη της Μόνα Λί-σα", του Φίλιππου Μαρινάκη M.F.A. [πρώην Σύμβουλος του mega για τις ελληνικές σειρές]. Προετοιμαστείτε για το αναπάντεχο.

Τα συμπεράσματα της Αποκάλυψης+Αποκωδικοποίησης της Μόνα Λίσα με μια ματιά και το ιστορικό μυθιστόρημα εποχής της:
"Ένα εγκεφαλικό ταξίδι αποκωδικοποίησης του κόσμου,
που οδηγεί στην ισορροπία μας
και στο ξύπνημα του Τρίτου μας και Κοσμικού Ματιού".

 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΛΙΣΑ:
"Η ΜΟΝΑ ΛΙ-ΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΘΕΤΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΙΣΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ
ΛΙ-ονάρντο ντα Βίντσι ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑ-λάι, αγαπημένου του μαθητή και ερωμένου, μαζί για πάντα! Εξού και Μόνα «Λί-Σα», τα αρχικά των ονομάτων τους,
χωρισμένα όπως ακριβώς και στη Μόνα Λί-Σα!"

LI-onardo + SA-lai = LI-SA!!
Mona Lisa Code here?

(Είναι ιστορικώς γνωστό πως ο Ντα Βίντσι υπέγραφε και ως Λιονάρντο και ως Λεονάρντο, όπως εξηγείται και παρακάτω. Δείτε για παράδειγμα το αρχείο της Wikipedia με τις υπογραφές του.)

Για να μην έχουμε καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του Ντα Βίντσι, τους χώρισε και ένωσε και στον "Ιωάννη τον Βαπτιστή" και στον "Κοσμοκράτωρα Σωτήρα", όπως φαίνεται παρακάτω στη Βήμα Βήμα αποκωδικοποίηση της Mona Lisa και των δύο μας εαυτών, με τις 19 αποδείξεις τους, χωρίς να χρειάζεται να είσαι "ειδικός".
Η τέχνη του Λιονάρντο είναι για όλους!Ο πολυαναμενόμενος Κωδικός της Μόνα Λίσα είναι η απίστευτη και τελείως αναπάντεχη νέα γνώση για την Ανατομία μας, όπως αποδεικνύεται παρακάτω, πως:
Όπως η Μόνα Λίσα, ανάλογα κι εμείς είμαστε μοιρασμένοι
σε δύο διαφορετικά ήμισυ πρόσωπα και σώματα!
"ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ!"

Οι επιστήμες συμφωνούν: Έχουμε όλοι μας δύο διαφορετικά μισά πρόσωπα και Δύο Προσωπικότητες όπως και η Μόνα Λίσα! Είναι μοιρασμένη σε δύο μισά πρόσωπα & σώματα & προσωπικότητες, όπως είμαστε κι εμείς, καθόλη τη δημιουργία μας, όπως αποδεικνύεται παρακάτω, και δωρεάν.

Και μπορούμε να το αποδείξουμε την ύπαρξη τους, με τη Μόνα Λίσα, τον καθρέπτη μας, την παρατηρητικότητά μας, τις εκφράσεις μας, αλλά και με τα μικροσκόπιά μας!
Για παράδειγμα,
συγκρίνοντας τα δύο μισά μας πρόσωπά και σώματα στον καθρέπτη.


Ή με το να συγκρίνουμε τα φανερά διαφορετικά δύο μισά πρόσωπα διασήμων:

Που σημαίνει πως, εάν κάποιος μας έδειχνε το αριστερό πρόσωπο του Κένεντι και μας ρώταγε ποιος είναι, τότε νομίζω πως κανείς δεν θα τον αναγνώριζε.
Τόσο διαφορετικά είναι τα δύο μισά μας πρόσωπα.
Εάν ήμασταν μόνο ένας εαυτός, τότε με ποιον ζούμε τις καθημερινές εσωτερικές συγκρούσεις μας;

  Ο περίφημος "άλλος εαυτός" μας, δεν είναι φανταστικός, είναι πλεόν επιστημονικό γεγονός, και το ίδιο αληθινός όσο κι εμείς! Και μπορούμε να το αποδείξουμε με τον καθρέπτη μας, με τις παρατηρήσεις μας, με τις εκφράσεις μας, αλλά και με μικροσκόπια μας, όπως κάποιος μπορεί να δει παρακάτω.Ένας νέος Φυσικός Νόμος που κανείς δεν παρατήρησε εκτός του Ντα Βίντσι, εδώ και 500 χρόνια!

  Τώρα που είδαμε τον "άλλο μας εαυτό", λογικά, το συντομότερο δυνατόν να μάθουμε να συνεργάζομαστε με τον Δεύτερο μας Εαυτό, διότι είναι όσο αληθινός όσο κι εμείς.
Κατ'επέκταση, μπορούμε όλοι να βρούμε ό,τι μας λείπει, εάν εξωτερικεύσουμε και εναρμονίσουμε τους εαυτούς μας.

Ένα παράδειγμα της σημασίας του Κωδικού της Μόνα Λίσα είναι πως τώρα η Ψυχολογία μπορεί να γίνει επιστήμη, καθώς, λογικά, βρέθηκε ο πρώτος Φυσικός Νόμος για τον εσωτερικό μας κόσμο!

Περισσότερες πληροφορίες παρακάτω, και ολόκληρο το εντυπωσιακό βάθος της
στο ιστορικό μυθιστόρημα εποχής.

"Δεν έχουμε μόνο μία προσωπικότητα, έχουμε δύο!!"Ένα παντοδύναμο εργαλείο για την καθημερινή μας ισορροπία κι ενδυνάμωση,
και ένας πιθανός σταθμός για τις επιστήμες μας.

Εάν σας αρέσει η Αποκωδικοποίηση μοιραστείτε τη με τους φίλους σας ή τους καθηγητές σας.
Εάν έχετε περαιτέρω όρεξη μπορείτε να διαβάσετε και την κωμικοτραγική "Οδύσσεια για την επισημοποίηση της Αποκωδικοποίησης της Μόνα Λίσα".

  

©All rights reserved. Share the news with the novel's website included, please.