Η ΜΟΝΑ ΛΙΣΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ!
-19 ΝΕΕΣ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
(2019)
[ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΛΙΣΑ]
FILMARK PRODUCTIONS

"Επιτέλους, η Μόνα Λίσα αποκωδικοποιήθηκε! Πίσω της κρύβει τον νέο απίστευτο Φυσικό Νόμο, πως: Όλοι μας είμαστε δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι σε ένα σώμα. Τα επιστημονικά μας δεδομένα μόλις άλλαξαν."

Στα αριστερά είναι το επαναστατικό και δωρεάν βίντεο της Ιστορικής Αποκωδικοποίησης της Μόνα Λίσα, με 18 αποδείξεις, στα Ελληνικά.

  Επιτέλους, ο κωδικός της Μόνα Λίσα αποκωδικοποιήθηκε! Αυτή είναι η πρώτη φορά που αποκωδικοποιούμε τη Μόνα Λίσα (και όχι "Λίζα" όπως θα δείτε στο βίντεο ή στο website). Πίσω της κρύβει τον νέο απίστευτο Φυσικό Νόμο, πως: "Όλοι μας είμαστε δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι σε ένα σώμα. Τα επιστημονικά μας δεδομένα μόλις άλλαξαν." Ο Νέος αυτός Φυσικός Νόμος μπορεί ν'αρχίσει ένα ντόμινο στις επιστήμες μας, και ειδικώς στην Ανατομία, Βιολογία, Νευρολογία, Οπτική, Μάρκετινγκ και ακόμα και στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

  Εδώ θα βρείτε επίσης, την όσο πιο γρήγορη έκδοση για την Αποκωδικοποίηση της Μόνα Λισα. Σε μόλις 7 λεπτά, στα Αγγλικά. Επίσης, το Teaser της Αποκωδικοποίησης της Μόνα Λίσα. Εάν σας αρέσει η αποκωδικοποίηση, παρακαλώ μοιραστείτε τα νέα με τους φίλους σας ή τους καθηγητές σας. Το email μου είναι: contact(at)filippos(dot)com για σχόλια, συνεργασία, ιδέες κ.τλ.


FilMark Productions YouTube Channel  

Μουσική: bensound.com
Camera by: Βαρδής & Μυρτώ
Directed/Created by: Φίλιππος Μαρινάκης

*Γυρίστηκε στις 20 Οκτωβρίου 2018, στο Polis Art Cafe, στην Αθήνα.

ΔΕΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΛΙΣΑ!

 

 

ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ!!
[8 λεπτά. Παρωδία/Κωμωδία ]

  «Ο έφηβος Φλόριαν χάνει το κινητό του και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα του χωρίς κινητό... Είναι πραγματικά δυνατόν;»

  Το ταινιάκι είναι αφιερωμένο στο «Trainspotting», το «Τρέξε Λόλα Τρέξε» και στο «Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο». Η ιδέα της παρωδίας γεννήθηκε όταν ο Φλόριαν ήταν στα πρόθυρα της καρδιακής προσβολής μετά από μία ώρα χωρίς το κινητό του. Το βρήκα πολύ αστείο για να το αφήσουμε έτσι και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για ένα ταινιάκι «εφηβικό δράμα», αντιμετωπίζοντας την έλλειψη του κινητού του μ’ένα πολύ αστείο τρόπο. :) Το ταινιάκι έχει ξεπεράσει τις 250.000 προβολές.

Σκηνοθεσία/Σενάριο/Παραγωγός/Κάμερα: Φίλιππος Μαρινάκης
Ηθοποιός/Έξτρα Πλάνα & Εφέ: Φλόριαν
Μοντάζ: Φλόριαν & Φίλιππος
OST: Trainspotting

ΔΕΣ ΤΗ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

ΜΕΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ, ΑΘΗΝΑ 2012
[2 λεπτά. Λυρικό με Αγγλικούς υπότιτλους]

 

«Ο μυθιστορηματικός Όλιβερ ονειροπολεί μες στους δρόμους της Αθήνας του 2012, αναζητώντας τις απαντήσεις του σε επιγραφές στους δρόμους».

Εκεί που οι άλλοι βλέπουν σπίθες, εγώ βλέπω ολόκληρα πυροτεχνήματα!

 

 

  Αυτό είναι το αρχικό ταινιάκι που δημιουργήσαμε με τον Φλόριαν χρησιμοποιώντας «voice over» για την εξιστόρηση. Βασικά, ο Φλόριαν έγραψε το ποίημα που αναφέρεται στο ταινιάκι, και το γυρίσαμε μαζί με ένα ταινιάκι που σκεφτόμουν για πρόμο του μυθιστορήματος. Από τη στιγμή που το ποίημα του αφορούσε ένα σύνθημα στους τοίχους, τι καλύτερη ιδέα από το να το γυρίσουμε ανάμεσα στους δρόμους στη μέση της νύχτας, στους δρόμους της Αθήνας σε εποχή αναταραχών. Μας άρεσε και τους δύο η ιδέα και το γυρίσαμε πολύ αργά το βράδυ ώστε να βρούμε τα σοκάκια άδεια. Ο Φλόριαν μόνταρε τις διάσπαρτες σκηνές κι υπερήφανα το βγάλαμε στο YouTube, για να φτάσει τις παραπάνω από 55.000 προβολές.

Σκηνοθέτης/Ιδέα/Κάμερα/Παραγωγός: Φίλιππος Μαρινάκης
Όλιβερ/Ποίημα/Μοντάζ/Έξτρα Πλάνα & SFX: Φλόριαν ΔΕΣ ΤΗ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

EUROPA: I Feel Love Vs Sweet Dreams [2020]
[8 min. TRIPPY european off-beat LANDSCAPES OUT OF 13 YEARS OF TRAVEL]

Mar 5, 2020 (Filmed: 2006-2019)

  Sometimes you feel real love, and sometimes you know that it's just Sweet Dreams. Made of Tears. Smoke gets in your eyes? Love will tear us apart? Or love will lift you up in the sky? Which is it? In this wicked little town.

  A visit to Paris, Montmartre, Pigal, Pompidou, Transylvania, Black Sea, Constanta, Romania, Athens, Thessaloniki, Folegandros, Elafonisos, Meteora, Epidavros, Pilio, Luzern-Swiss, Barcelona, Granada, Seville, Valencia, Figueroa, London and Amsterdam. I hope u'll enjoy it! :)

  Written/Filmed/Edited/Mashed up by: Filippos Marinakis (Φίλιππος Μαρινάκης)

FilMark Productions YouTube ChannelO.S.T.: Europa title scene (Lars for Trier) -I feel love (Donna Summer- Cowley megamix) -Sweet Dreams (Eurythmics) -Arabian Nights (Disney- Aladdin) -Song 2 (Blur) -Nice Dream (Radiohead)
Filmed around Europe during 2006-2019.

LOVE VS SWEET DREAMS


ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ;
[6 λεπτά. Αγγλικά- Ονειρικό Φιλοσοφικό Θρίλερ, 2013 & 2019]

Click to watch

  Το πρώτο βήμα είναι να παρατηρείς. Μετά, για να βρεις εκπληκτικές απαντήσεις, πρώτα πρέπει να κάνεις εκπληκτικές ερωτήσεις! Υπάρχει Αλήθεια; Γυρισμένο στα εκπληκτικής ομορφιάς μοναστήρια του 11ου αιώνα στα Μετέωρα, που θυμίζουν πολύ τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών και το Μόρντορ, αλλά και μέσα από τον 2.500 ετών ιερό ναό των Δελφών, όπου η Πυθία μας μοιράζεται το Μήνυμα της για την Ανθρωπότητα. Εϊμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της Ανθρωπότητας; Πώς να λύσεις τα περισσότερα από τα προβλήματά σου; Που μπορεί κάποιος να βρει τον Δρόμο της Φώτισης; Πώς να βρεις απαντήσεις για τα πάντα; Το πρώτο φιλοσοφικό θρίλερ!
Είμαστε έτοιμοι για το Επόμενο Βήμα της Ανθρωπότητας;
FilMark Productions YouTube Channel
 Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Φίλιππος Μαρινάκης
 OST: Lord of the Rings main theme. Γυρισμένο με Mark II στα Μετέωρα και στον Ναό των Δελφών, στη μαγική Ελλάδα.  

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ;

PORTUGAL: ENCHANTED FORESTS & CASTLES [2020]
[4 min. TRIPPY & Enchanted Rebel's Initial Statement]

Jan 27, 2020 (Filmed: 2010)

  A cinematic Portugal through the artistic eyes of the Enchanted Rebel. Enchanted Forests, castles and beaches. Plus, the secret dream of the Enchanted Rebel, and a surprise live performance of the legendary 80's rock band "Europe" at a Lobster Festival. The audience LOVED it! Subscribe for more Travel-Trippy shorts. Lyrics matter in the video.

FilMark Productions YouTube Channel  A visit to Paris, Montmartre, Pigal, Pompidou, Transylvania, Black Sea, Constanta, Romania, Athens, Thessaloniki, Folegandros, Elafonisos, Meteora, Epidavros, Pilio, Luzern-Swiss, Barcelona, Granada, Seville, Valencia, Figueroa, London and Amsterdam. I hope u'll enjoy it! :)

  Written/Filmed/Edited/Mashed up by: Filippos Marinakis (Φίλιππος Μαρινάκης)

Filmed: 2010 Created: 2020

ENCHANTED REBEL'S INITIAL STATEMENT

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ!
[Dark humour/Solidarity ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ-2019]
[6 min. dreamy]

, and edited 20 secs on 2019

 Δημιούργησα ένα ταινιάκι για την Εξωτική Ομορφιά της Βενεζουέλας, θέλοντας να δείξω την αλληλεγγύη μου στους κατοίκους της Βενεζουέλας, θυμίζοντας τους πως "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!" Είχα την τύχη να επισκεφτώ τη Βενεζουέλα το 2009, στην εποχή του Τσάβεζ, τότε που αποκαλούσαν τη Βενεζουέλα "Χαμένος Παράδεισο". Και πολύ δίκαια, καθώς η φυσική ομορφιά της θυμίζει σίγουρα Παράδεισο! Ατελείωτοι καταρράκτες, και ο πιο μεγάλος του πλανήτη μας, αλλά και ατελείωτες παραλίες, ζούγκλα και όλα τα καλά, καθώς είναι ακόμα αρκετά ανεξερεύνητη. Οι πολιτικές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει τη Βενεζουέλα στο προσκήνιο, για όλους τους λάθος λόγους. Αυτό το ταινιάκι είναι για να δει κάποιος τα χαρίσματα της Βενεζουέλας και τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να γίνει γνωστή. Μακάρι να βρει τον δρόμο της όσο πιο γρήγορα γίνεται! Οι σκέψεις μου είναι μαζί τους! Είναι επίσης το πρώτο μου foto travel e-book.

  Created by: Filippos Marinakis (Φίλιππος Μαρινάκης)

FilMark Productions YouTube ChannelO.S.T.: Home (You’re not Alone), by Chakra
Romeo + Juliet Opening Scene
Preciso me Encontrar, by Cartola

Filmed: 2009 Created: 2019

FULL PREVIEW "VENEZUELA" Ε-PHOTO BOOK

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ "ΤΡΙΠΑΡΕΙΣ" ΣΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ;
[8 λεπτά.Τοπία & Αισθήσεις στην Ταϊλάνδη. 2015]

Χαλάρωσε, και ξέχνα όλα σου τα προβλήματα.

  Προσπαθώντας να συλλάβω το «τριπάτο» σκηνικό κι αληθινά συναισθήματα της Ταϊλάνδης. Το ταινιάκι αφιερώνεται στον Ρίαν Νιαονόι, τον Ταϊλανδό φίλο μου που έφυγε απ’αυτόν τον κόσμο 6 μήνες μετά που τον επισκέφτηκα. Μακάρι να έχεις βρει την ησυχία σου, κι ευχαριστώ για όλες τις ωραίες μας στιγμές.

  Δημιουργός: Φίλιππος Μαρινάκης

 

 

FilMark Productions YouTube ChannelSoundtrack:
"The 2nd Law - Isolated System" Muse
"Everything in the right place" Radiohead
"Better off Alone" Alice Deejay ΔΕΣ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΗΚΟΥΣ


ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΦΙΛΜΑΡT (2012-2014)

  Τα Φίλμαρτ ταινιάκια που δημιουργήσαμε μαζί με τον έφηβο Φλόριαν είναι βασισμένα σε ατελείωτες φιλοσοφικές συζητήσεις μας [συνολικές προβολές γύρω στις 900.000]. Και τα επτά είναι για ένα μυθιστορηματικό αγόρι που ονειροπολεί τόσο στη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη σκληρή μας εποχή.

 Για εμένα, αυτά τα ταινιάκια ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα και καλλιτεχνική συνεργασία μεταξύ δύο γενιών, μιας και τότε ήμουν 39-40, και ο Φλόριαν ήταν 17-18. Τα ταινιάκια μας ήταν καλλιτεχνικά, ο συνδυασμός των καλύτερων κι από τις δύο γενιές. Όντας επαγγελματίας των θεαμάτων, ήταν μία ιδιαιτέρως αναζωογονητική περίοδος μου, όπου οι δυο μας ήμασταν ολόκληρο το συνεργείο, κι άρα είχαμε όλη την ελαστικότητα να κάνουμε γυρίσματα όπως τα νιώθουμε.

  Η Φίλμαρτ περίοδος ήταν πολύ ιδιαίτερη για εμένα, αναζητώντας την μαγεία του Ρομαντισμού και της καλλιτεχνικής αρτιότητας της Αναγέννησης, δια μέσου της τέχνης και φιλοσοφίας του Λιονάρντο ντα Βίντσι, που ήταν πάντα και το αρχικό μας έναυσμα. [Περισσότερα στο μυθιστόρημα μου περί του Λιονάρντο και της Mona Lisa]

  Οι Φίλμαρτ Παραγωγές είναι «θυγατρική» της Φίλμαρκ, με πρώτη ταινία τη διπλωματική μου στο AFI, στο Los Angeles, και προέρχεται από το ονοματεπώνυμο μου: ΦΙΛιππος ΜΑΡινάΚης. Από σύμπτωση και το όνομα του Φλόριαν αρχίζει με ΜΑΡΤ, προσθέτοντας το «Τ», για να βγει το ΦΙΛΜΑΡΤ.

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ FILMART

 


Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΦΙΛΜΑΡΚ ΣΤΟ L.A. ΤΟ 2004

Mona Lisa Code here?Η πρώτη μικρού μήκους της Filmark Productions ήταν το 2004 στο Λος Άντζελες, η διπλωματική μας που κέρδισε το «Ειδικό Βραβείο» στο WorldFest Houston. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία μια και παρότι ήταν φοιτητική ταινία μικρού μήκους είχε ηθοποιούς όπως ο πασίγνωστος Steven Bauer [ο «Μανόλο», στον Σημαδεμένο, ο παιδικός φίλος του Αντόνιο Μοντάνα (Αλ Πατσίνο)], όπως επίσης κι ο Adam Rodriguez, πρωταγωνιστής στο υπερ-επιτυχημένο MIAMI CSI. Η μικρού μας μήκους ταξίδεψε στον πλανήτη και σε πολλά φεστιβάλ.

*** Official Selection of HDFEST 2005, LA Shorts Fest, Arizona International Film Festival, Worldfest Houston Film Festival, River Run Film Festival, Maryland Film Festival ***
[Keeper of the Past" 2005, 18min, USA - Thriller]

Υπόθεση: "Ο Στάνλεϊ είναι ένας επαγγελματίας των υπολογιστών και προσλαμβάνεται από πολιτικούς σύμβουλους επικοινωνίας για να «πειράξει» φωτογραφίες των αντιπάλων τους, δημιουργώντας σκάνδαλα εις βάρος τους. Είναι ο καλύτερος στην εργασία του και τα «πειράγματα» του, συχνά περνιούνται για αληθινά. Αλλά υπάρχει ένα παρελθόν που δεν μπορεί να αλλάξει: το δικό του.» Is Mona Lisa Code here?
Βασισμένο σε ιστορία του Edmundo Paz-Soldán
Παραγωγός: Filippos Marinakis
Σκηνοθεσία/Απόδοση: Alonso Mayo
Διευθυντής Φωτογραφίας: Zoltán Honti
Μοντάζ: Wilson Tai
Original Score από τον Andy Dragazis
Πρωταγωνιστούν: Adam Rodriguez (MIAMI CSI), Steven Bauer (SCARFACE), Robin Paul, Katherine Hawkes & Brent Florence

http://www.imdb.com/title/tt0443558/

"KEEPER OF THE PAST" official websiteΔΕΣ ΤΟ ΤΡΕΪΛΕΡ ΤΟΥ

 


ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ - ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ
[8 Λεπτά, 2006]

Πώς διασκεδάζουν οι έφηβοι Μαροκινοί στον ελεύθερο τους χρόνο;.

  

 

Προσπαθώντας να συλλάβω το «τρυπάτο» σκηνικό κι αληθινό συναίσθημα του Μαρόκου.

 

 

  Οι Μαροκινοί αγαπούν να κολυμπούν στη θάλασσα και τους αρέσει πολύ να πειράζουν ο ένας τον άλλο. Η κάμερα ακολουθεί τις συνδιαλλαγές τους και την προσπάθεια τους να τα μετατρέπουν όλα σε ένα μεγάλο αστείο. Το Μαρόκο δεν είναι μέρος της Αφρικάνικης Ένωσης, και μπορείς ακόμα και με τα μάτια σου να δεις πως μπορεί ένα έθνος να είναι θρησκευόμενο και παιχνιδιάρικο και σέξι, ταυτόχρονα. Μαροκινοί μας είπαν πως η μπούρκα δεν είναι ακριβώς υποχρεωτική, μια και ο στόχος της είναι να δείχνει έμπρακτα ποιά γυναίκα προέρχεται από καλή και πατροπαράδοτη οικογένεια.

FilMark Productions YouTube Channel  Αυτό είναι το πρώτο καλλιτεχνικό μου βίντεο, το καλοκαίρι του 2006. Γυρισμένο με DV Sony το 2006. Soundtrack: "Here to stay" by New Order.

ΔΕΣ ΤΗ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

ΜΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΣ!
[8 λεπτά. Λυρικό & Φιλοσοφικό ταινιάκι περί της εφηβικής επαναστατικότητας, με Αγγλικούς υπότιτλους]

«Ο ΟΛΙΒΕΡ δεν μπορεί να βρει τι να επιλέξει στη ζωή του, στη σκληρή εποχή μας, και δραπετεύει σε ένα ερημονήσι ώστε να απομακρυνθεί και τότε να παρατηρήσει τον 21ου αιώνα εξ αποστάσεως. Οφείλουμε να διορθώσουμε την εποχή μας εκ των έσω. Είμαστε τα εξυπνότερα όντα του πλανήτη, ήρθε επιτέλους η ώρα να το αποδείξουμε!»

 

Σκηνοθέτης/Κάμερα/Φιλοσοφία/Σενάριο/Παραγωγός: Φίλιππος Μαρινάκης
Όλιβερ/Σενάριο/Έξτρα Πλάνα & SFX: Φλόριαν
Μοντάζ: Φίλιππος και Φλόριαν
OST «City of Lost Children» Angelo Badalamenti
OST «Clockwork Orange» Wendy Carlos
και η φωνή του Bill Hicks .
Γυρισμένο σε ένα ερημονήσι κοντά στην Εύβοια, με Μαρκ ΙΙ και GoPro, στο δημιουργικό καλοκαίρι του 2013. Αρχικά το παρουσιάσαμε στο moutube.gr του Μέγκα [2013]
ΔΕΣ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΗΚΟΥΣ


ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ (2014)

[11 λεπτά, Πολύ τριπάτο, Street-Art Scenic Video]

Το Μυθικό Πνεύμα του Καλοκαιριού

  Προσπαθώντας να αποτυπώσω το πολύ τριπάτο Πνεύμα του Καλοκαιριού στη νησιώτικη Ελλάδα. Τριπάτα σκηνικά και βίντεο-κολάζ, χορός, κύμματα, τραγουδώντας, ηλιοβασιλέματα, πέτρινοι διάδρομοι, συναυλίες στον δρόμο και ό,τι άλλο εμπεριέχεται σε ένα καταπλακτικό καλοκαίρι στην Ελλάδα.

  Το Πνεύμα του Καλοκαιριού μπορεί να φαίνεται διαφορετικό στις φωτογραφίες, αλλά είναι παγκόσμιο. Κατά τη διάρκεια του χρόνου ζούμε τις δικαιολογίες μας, αλλά το καλοκαίρι ξυπνάμε τον αληθινό μας εαυτό. Ανεξαρτήτως της ηλικίας, ο καθένας θέλει να πηγαίνει σε πάρτι. Να ρεμβάζει όλη τη μέρα στην παραλία. Παίζοντας. Κάνοντας πλάκες και για μια ακόμα φορά, να διασκεδάσει.

Γυρίστηκε στα Χανιά, Ρέθυμνο, Σίφνο και Αθήνα, με Mark IΙ και GoPro.

FilMark Productions YouTube ChannelSoundtrack: "The Launch" by Dj Jean
"Wide Open Space" (Perfecto Mix) by Mansun
"The Great Gig in the Sky" by Pink Floyd
"Mala Vida" by Mano Negra "
I heard it through the grapevine" by Marvin GayeΔΕΣ ΤΗ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

 

RAW ECSTASY (1992) STREETBALL MIXTAPE 2ON1-
IN UR FACE CONTEST! [150+ Dunks, 25+ Blocks]
[14 min. SPORTS-TRIPPY]

October 27th, 2019 (Filmed: 1992)

 A fun buddies-day back in 1992, competing and dunking as if we're on the NBA playoffs! Plus, a mashed-up 90's Revival Soundtrack! Inspired by Dominique Wilkins, Shawn Kemp and Michael Jordan! Enjoy!

 


FilMark Productions YouTube Channel
 Created by: Filippos Marinakis (Φίλιππος Μαρινάκης)
Filmed: 1992
Created: 2019

RAW ECSTASY (1992) STREETBALL MIXTAPE

ROAD-TRIP ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ
του Φίλιππου Μαρινάκη (1992-2019)

Mona Lisa Code here?

            Εάν κάνετε κλικ στις παραπάνω φωτογραφίες, θα μεταφερθείτε σε μία σχετική φωτογραφική έκθεση. Ακολουθείστε τους συνδέσμους (links) για να πλοηγηθείτε από το παραπάνω φώτο μενού.
Από μικρό παιδί αγαπώ να ταξιδεύω στον πλανήτη. Ειδικά στις ημέρες μας είμαστε η πρώτη γενιά τουριστών που μπορεί να ταξιδεύει σχετικά εύκολα, οπουδήποτε στον πλανήτη. Τα ταξίδια μου ξεκίνησαν με μια κρουαζιέρα στην Κωνσταντινούπολη, και στο αινιγματικό Κάιρο και Λούξορ στην Αίγυπτο. Θυμάμαι τότε ένα αγόρι-πωλητή σουβενίρ που όσα «δεν ενδιαφέρομαι» του έλεγες, τόσο ανέβαζε την τιμή της πραμάτειας του!

Από τότε είμαι με την κάμερα μου ως το καλύτερο μου φίλο σε ταξίδια στο πέρας της Ελλάδας,Barcelona streets at dusk από την μητρική μου Κρήτη ως το Σουφλί στα σύνορα με την Τουρκία. Ταξίδεψα στην Ευρώπη με το Ίντερειλ, και ιδιαιτέρως στην Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, το Παρίσι και την Νίκαια. Στα επόμενα χρόνια ταξίδεψα πέντε φορές στην Ταϊλάνδη, όπως και στην Καμπότζη τρία χρόνια μετά που επιτρέψαν την είσοδο σε τουρίστες, και ναι στην Πνομ Πενχ τότε υπήρχαν δεκάδες μεγάλες νυχτερίδες που πετάγανε πάνω από το κεφάλια μας, και ναι οι κατσαρίδες σίγουρα υποστηρίζουν πως η περιοχή τους ανήκει.

Mona Lisa Code here?           Πήγα στη Ρουμανία και στην Τρανσυλβανία για να δω το σπίτι του Κόμη Δράκουλα. Επίσης ένα road trip από την Βαρκελώνη ως το Μαρόκο, κι ένα άλλο road trip στον διάσημο από τις αμερικάνικες ταινίες Route 66, από το Λος Άντζελες ως το Τέξας, και αυτή κι αν ήταν Η περιπέτεια... Όπως ήταν και η Νέα Υόρκη. Η Βενεζουέλα είναι επίσης μια πανέμορφη κι εξωτική χώρα, όπου για χάρη της δημιούργησα και το πρώτο μου φωτογραφικό e-book βιβλίο.
Τούτο το μέρος του site αφορά τις εικόνες κι όχι τις λέξεις. Μακάρι να μοιραστούμε παρέα τις πανέμορφες χώρες μας και να πετάξουμε μακριά τα σκουπίδια. Αυτό είναι για την δόξα και τελειότητα της Φύσης και του Ανθρώπου ως ένα!

* Η πάνω φωτογραφία είναι από τα σύνορα Καμπότζης και Ταϊλάνδης, όπου ζήτησα από τον νεαρό να τον φωτογραφίσω κι εκείνος μου ζήτησε ένα τσιγάρο για ανταλλαγή. Προσέξτε πόσο "φιλικά" με κοιτούν οι ντόπιοι στο φόντο... Η δεύτερη είναι από το Κο Τσάνγκ στην Ταϋλάνδη και η τρίτη από τον μεγαλύτερο καταρράκτη στη Γη, ύψους 1χλμ, το Saltio Angelo στη Βενεζουέλα.

ROAD-TRIP ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ

 

 

PREVIEW ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ"