ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΦΙΛΜΑΡT

Mona Lisa Code here?

Τα Φίλμαρτ ταινιάκια που δημιουργήσαμε μαζί με τον έφηβο Φλόριαν είναι βασισμένα σε ατελείωτες φιλοσοφικές συζητήσεις μας [συνολικές προβολές γύρω στις 900.000]. Και τα επτά είναι για ένα μυθιστορηματικό αγόρι που ονειροπολεί τόσο στη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη σκληρή μας εποχή.
 Για εμένα, αυτά τα ταινιάκια ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα και καλλιτεχνική συνεργασία μεταξύ δύο γενιών, μιας και τότε ήμουν 39-40, και ο Φλόριαν ήταν 17-18. Τα ταινιάκια μας ήταν καλλιτεχνικά, ο συνδυασμός των καλύτερων κι από τις δύο γενιές. Όντας επαγγελματίας των θεαμάτων, ήταν μία ιδιαιτέρως αναζωογονητική περίοδος μου, όπου οι δυο μας ήμασταν ολόκληρο το συνεργείο, κι άρα είχαμε όλη την ελαστικότητα να κάνουμε γυρίσματα όπως τα νιώθουμε.
  Η Φίλμαρτ περίοδος ήταν πολύ ιδιαίτερη για εμένα, αναζητώντας την μαγεία του Ρομαντισμού και της καλλιτεχνικής αρτιότητας της Αναγέννησης, δια μέσου της τέχνης και φιλοσοφίας του Λεονάρντο ντα Βίντσι, που ήταν πάντα και το αρχικό μας έναυσμα. [Περισσότερα στο μυθιστόρημα μου περί του Λεονάρντο και της Mona Lisa]
  Οι Φίλμαρτ Παραγωγές είναι «θυγατρική» της Φίλμαρκ, με πρώτη ταινία τη διπλωματική μου στο AFI, στο Los Angeles, και προέρχεται από το ονοματεπώνυμο μου: ΦΙΛιππος ΜΑΡινάΚης. Από σύμπτωση και το όνομα του Φλόριαν αρχίζει με ΜΑΡΤ, προσθέτοντας το «Τ», για να βγει το ΦΙΛΜΑΡΤ.

ΤΑΙΝΙΑΚΙΑ FILMART

 

ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ!! [8 λεπτά. Παρωδία/Κωμωδία ]

«Ο έφηβος Φλόριαν χάνει το κινητό του και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα του χωρίς κινητό... Είναι πραγματικά δυνατόν;»
Το ταινιάκι είναι αφιερωμένο στο «Trainspotting», το «Τρέξε Λόλα Τρέξε» και στο «Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο». Η ιδέα της παρωδίας γεννήθηκε όταν ο Φλόριαν ήταν στα πρόθυρα της καρδιακής προσβολής μετά από μία ώρα χωρίς το κινητό του. Το βρήκα πολύ αστείο για να το αφήσουμε έτσι και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για ένα ταινιάκι «εφηβικό δράμα», αντιμετωπίζοντας την έλλειψη του κινητού του μ’ένα πολύ αστείο τρόπο. :) Το ταινιάκι έχει ξεπεράσει τις 250.000 προβολές.

Σκηνοθεσία/Σενάριο/Παραγωγός/Κάμερα: Φίλιππος Μαρινάκης
Ηθοποιός/Έξτρα Πλάνα & Εφέ: Φλόριαν
Μοντάζ: Φλόριαν & Φίλιππος
OST: Trainspotting

ΔΕΣ ΤΟ ΤΑΙΝΙΑΚΙ

ΜΕΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ, ΑΘΗΝΑ 2012 [2 λεπτά. Λυρικό με Αγγλικούς υπότιτλους]

 

«Ο μυθιστορηματικός Όλιβερ ονειροπολεί μες στους δρόμους της Αθήνας του 2012, αναζητώντας τις απαντήσεις του σε επιγραφές στους δρόμους».

Εκεί που οι άλλοι βλέπουν σπίθες, εγώ βλέπω ολόκληρα πυροτεχνήματα!

 

 

 

  Αυτό είναι το αρχικό ταινιάκι που δημιουργήσαμε με τον Φλόριαν χρησιμοποιώντας «voice over» για την εξιστόρηση. Βασικά, ο Φλόριαν έγραψε το ποίημα που αναφέρεται στο ταινιάκι, και το γυρίσαμε μαζί με ένα ταινιάκι που σκεφτόμουν για πρόμο του μυθιστορήματος. Από τη στιγμή που το ποίημα του αφορούσε ένα σύνθημα στους τοίχους, τι καλύτερη ιδέα από το να το γυρίσουμε ανάμεσα στους δρόμους στη μέση της νύχτας, στους δρόμους της Αθήνας σε εποχή αναταραχών. Μας άρεσε και τους δύο η ιδέα και το γυρίσαμε πολύ αργά το βράδυ ώστε να βρούμε τα σοκάκια άδεια. Ο Φλόριαν μόνταρε τις διάσπαρτες σκηνές κι υπερήφανα το βγάλαμε στο YouTube, για να φτάσει τις παραπάνω από 55.000 προβολές.
Σκηνοθέτης/Ιδέα/Κάμερα/Παραγωγός: Φίλιππος Μαρινάκης
Όλιβερ/Ποίημα/Μοντάζ/Έξτρα Πλάνα & SFX: Φλόριαν ΔΕΣ ΤΟ ΤΑΙΝΙΑΚΙ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ TheRevelationOfMonaLisa.com! ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΕΠΟΧΗΣ, ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΛΙΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ! Πίσω της κρύβεται, ίσως, η Παρατήρηση του Αιώνα;
"Ένα παντοδύναμο εργαλείο για την καθημερινή μας ισορροπία και πρόοδο και ένα πιθανό επιστημονικό ορόσημο"

Mona Lisa Code here Στο εξώφυλλο βλέπουμε το δεξί ήμισυ πρόσωπο του Λιονάρντο ντα Βίντσι, να κοιτάει το αριστερό έτερον ήμισυ πρόσωπο του αγαπημένου του Σαλάι, σε 3D, διαγώνια και για πάντα! Γι'αυτό και την ονόμασαν Mona "Li-Sa," τα δύο πρώτα γράμματα των ονομάτων τους, χωρισμένα όπως ακριβώς και στον πίνακα!
LI-onardo + SA-lai = LI-SA!! 
 Διαβάστε περισσότερα για το Επαναστατικό μυθιστόρημα περί της ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ MONA LISA εδώ: Μπορείτε επίσης να πλοηγηθείτε σε άλλες κατηγορίες όπως μια εισαγωγή στηνFacebook  Επιμέλεια Σειρών και Ταινιών, «Συμβουλές στον Έφηβο εαυτό μου», τις Φωτογραφικές στιγμές μου από τον δρόμο, τις εφηβικές Μικρές Μήκους ταινίες που είχα τη χαρά να δημιουργήσω, Κριτικές αγαπημένων μου τηλεοπτικών σειρών, λίστες με π.χ. ιδιαίτερα ηθικές ταινίες για να δείξετε στα παιδιά σας όσο μεγαλώνουν, Dreamscape φωτογραφίες από τον κόσμο και Απίστευτα ποιήματα του 11ου αιώνα από μία παλλακίδα. Ελπίζω να χαρείτε την ιστοσελίδα και να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας! Αυτό είναι για να γνωριστούμε καλύτερα! Εάν θέλετε να είστε από τους πρώτους που θα μάθουν τον Κωδικό, την Ταυτότητα+ψυχή της Mona Lisa παρακαλώ, αγοράστε στο μυθιστόρημα στο από κάτω link. Για updates ακολουθήστε τον συγγραφέα στο Facebook. Διαβάστε περισσότερα για το μυθιστόρημα εδώ: Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ MONA LISA" ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

 

Ενδιαφέρεστε να προμηθευτείτε την

Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ! [8 λεπτά. Λυρικό & Φιλοσοφικό ταινιάκι με Αγγλικούς υπότιτλους]

«Ο ΟΛΙΒΕΡ δεν μπορεί να βρει τι να επιλέξει στη ζωή του, στη σκληρή εποχή μας, και δραπετεύει σε ένα ερημονήσι ώστε να απομακρυνθεί και τότε να παρατηρήσει τον 21ου αιώνα εξ αποστάσεως. Οφείλουμε να διορθώσουμε την εποχή μας εκ των έσω. Είμαστε τα εξυπνότερα όντα του πλανήτη, ήρθε επιτέλους η ώρα να το αποδείξουμε!»

 


Σκηνοθέτης/Κάμερα/Φιλοσοφία/Σενάριο/Παραγωγός: Φίλιππος Μαρινάκης
Όλιβερ/Σενάριο/Έξτρα Πλάνα & SFX: Φλόριαν
Μοντάζ: Φίλιππος και Φλόριαν
OST «City of Lost Children» Angelo Badalamenti
OST «Clockwork Orange» Wendy Carlos
και η φωνή του Bill Hicks .
Γυρισμένο σε ένα ερημονήσι κοντά στην Εύβοια, με Μαρκ ΙΙ και GoPro, στο δημιουργικό καλοκαίρι του 2013. Αρχικά το παρουσιάσαμε στο moutube.gr του Μέγκα [2013]
ΔΕΣ ΤΟ ΤΑΙΝΙΑΚΙ

ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ [8 λεπτά. Φιλοσοφικό Θρίλερ, στα Αγγλικά]

Click to watch

Όντας μαγεμένος στα απίστευτα όμορφα Μετέωρα και τα κρεμαστά τους μοναστήρια από τον 11ο αιώνα, βρήκα να μου θυμίζουν την αύρα του Μόροντορ από τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών. Το γύρισμα τότε μετατράπηκε σε θρίλερ, σαν να περπατάς στο Μόροντορ με τα μάτια του Φρόντο, μια και όλα αυτά τα μεσαιωνικά κάστρα μου ήταν επίσης πρωτόγνωρα, τρομακτικά, πανέμορφα, αινιγματικά, ενδιαφέροντα και κυρίως γεμάτα έμπνευση. Οι πέτρινοι διάδρομοι και το μαγικό της θέας τους. Πως δημιουργήθηκαν τόσο μυτερά βουνά; Τι είδους φυσικού θαύματος είναι τούτο; Γιατί τόσο όμορφα και μαγικά;
Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της Ανθρωπότητας;
 Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Φίλιππος Μαρινάκης
 OST: Lord of the Rings main theme. Γυρισμένο με Mark II στα Μετέωρα και στον Ναό των Δελφών, στη μαγική Ελλάδα.  

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ;

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ "ΤΡΙΠΑΡΕΙΣ" ΣΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ; [8 λεπτά.Τοπία στην Ταϊλάνδη. 2015]

Χαλάρωσε, και ξέχνα όλα σου τα προβλήματα.

Προσπαθώντας να συλλάβω το «τρυπάτο» σκηνικό κι αληθινά συναισθήματα της Ταϊλάνδης. Το ταινιάκι αφιερώνεται στον Ρίαν Νιαονόι, τον Ταϊλανδό φίλο μου που έφυγε απ’αυτόν τον κόσμο 6 μήνες μετά που τον επισκέφτηκα. Μακάρι να έχεις βρει την ησυχία σου, κι ευχαριστώ για όλες τις ωραίες μας στιγμές.
Δημιουργός: Φίλιππος Μαρινάκης

Soundtrack:
"The 2nd Law - Isolated System" Muse
"Everything in the right place" Radiohead
"Better off Alone" Alice Deejay ΔΕΣ ΤΟ ΤΑΙΝΙΑΚΙ

ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ - ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ [8 Λεπτά, 2006]

Πώς διασκεδάζουν οι έφηβοι Μαροκινοί στον ελεύθερο τους χρόνο;.

Προσπαθώντας να συλλάβω το «τρυπάτο» σκηνικό κι αληθινό συναίσθημα του Μαρόκου. Οι Μαροκινοί αγαπούν να κολυμπούν στη θάλασσα και τους αρέσει πολύ να πειράζουν ο ένας τον άλλο. Η κάμερα ακολουθεί τις συνδιαλλαγές τους και την προσπάθεια τους να τα μετατρέπουν όλα σε ένα μεγάλο αστείο. Το Μαρόκο δεν είναι μέρος της Αφρικάνικης Ένωσης, και μπορείς ακόμα και με τα μάτια σου να δεις πως μπορεί ένα έθνος να είναι θρησκευόμενο και παιχνιδιάρικο και σέξι, ταυτόχρονα. Μαροκινοί μας είπαν πως η μπούρκα δεν είναι ακριβώς υποχρεωτική, μια και ο στόχος της είναι να δείχνει έμπρακτα ποιά γυναίκα προέρχεται από καλή και πατροπαράδοτη οικογένεια. Αυτό είναι το πρώτο καλλιτεχνικό μου βίντεο, το καλοκαίρι του 2006. Γυρισμένο με DV Sony το 2006. Soundtrack: "Here to stay" by New Order.

ΔΕΣ ΤΟ ΤΑΙΝΙΑΚΙ

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΦΙΛΜΑΡΚ ΣΤΟ L.A. ΤΟ 2004

Mona Lisa Code here?Η πρώτη μικρού μήκους της Filmark Productions ήταν το 2004 στο Λος Άντζελες, η διπλωματική μας που κέρδισε το «Ειδικό Βραβείο» στο WorldFest Houston. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία μια και παρότι ήταν φοιτητική ταινία μικρού μήκους είχε ηθοποιούς όπως ο πασίγνωστος Steven Bauer [ο «Μανόλο», στον Σημαδεμένο, ο παιδικός φίλος του Αντόνιο Μοντάνα (Αλ Πατσίνο)], όπως επίσης κι ο Adam Rodriguez, πρωταγωνιστής στο υπερ-επιτυχημένο MIAMI CSI. Η μικρού μας μήκος ταξίδεψε στον πλανήτη και σε πολλά φεστιβάλ.
*** Official Selection of HDFEST 2005, LA Shorts Fest, Arizona International Film Festival, Worldfest Houston Film Festival, River Run Film Festival, Maryland Film Festival ***
[Keeper of the Past" 2005, 18min, USA - Thriller]
"Ο Στάνλεϊ είναι ένας επαγγελματίας των υπολογιστών και προσλαμβάνεται από πολιτικούς σύμβουλους επικοινωνίας για να «πειράξει» φωτογραφίες των αντιπάλων τους, δημιουργώντας σκάνδαλα εις βάρος τους. Είναι ο καλύτερος στην εργασία του και τα «πειράγματα» του, συχνά περνιούνται για αληθινά. Αλλά υπάρχει ένα παρελθόν που δεν μπορεί να αλλάξει: το δικό του.» Is Mona Lisa Code here?
Βασισμένο σε ιστορία του Edmundo Paz-Soldán
Παραγωγός: Filippos Marinakis
Σκηνοθεσία/Απόδοση: Alonso Mayo
Διευθυντής Φωτογραφίας: Zoltán Honti
Μοντάζ: Wilson Tai
Original Score από τον Andy Dragazis
Πρωταγωνιστούν: Adam Rodriguez (MIAMI CSI), Steven Bauer (SCARFACE), Robin Paul, Katherine Hawkes & Brent Florence

http://www.imdb.com/title/tt0443558/

"KEEPER OF THE PAST" official websiteΔΕΣ ΤΟ ΤΡΕΪΛΕΡ ΤΟΥ